Filosofie klas 4 naar ‘Lord of the Flies’

Meta en Esmee (klas 4) zijn met filosofie naar de voorstelling ‘Lord of the Flies’ geweest. Hieronder een kort verslag.


Op 28 maart zijn wij met onze filosofieklas naar het toneelstuk ‘Lord of the Flies’ geweest. Het stuk is gebaseerd op het gelijknamige boek van William Golding en werd uitgevoerd door het Nationale Toneel.
Naar aanleiding van enkele filosofielessen over het existentialisme hadden wij eerst de gelijknamige film gezien. Omdat wij benieuwd waren naar hoe andere mensen het stuk interpreteren, besloten we gezamenlijk de voorstelling te bezoeken. Later hebben we met de klas nog een les gewijd aan een evaluatie van het stuk.
Het was een erg gezellige avond. We hebben genoten van het stuk. Ook waren we het er unaniem over eens dat het tof was om gezien te hebben hoe de theorie uit de lessen filosofie je tot inzichten bracht tijdens de voorstelling.
Als kers op de taart heeft Levi Dennenboom (zie foto) zelfs Katja Schuurman ontmoet. Een avond om niet te vergeten!

Door Meta Klijn (4C) en Esmee Spuijbroek (4B)