Project Waterkwaliteit klas 1

Zonder te klagen werd de meest regenachtige dag van de Projectdagen op het Gymnasium Felisenum door onze eerste klassen benut om de waterkwaliteit van de vijver achter de sportvelden te bepalen.

Gewapend met emmers, teiltjes en schepnetten werd eerst de vijver op een groot aantal plekken bemonsterd. De watermonsters werden daarna op school in het lokaal onderzocht op de aanwezigheid van haftelarven,  bootsmannetjes, kokerjuffers, watervlooien en nog veel meer macrofauna.

Na het sorteren van de meest voorkomende soorten konden de leerlingen met behulp van tabellen een kwaliteitsgetal berekenen. Ondanks dat veel leerlingen de waterkwaliteit van de vijver achter de sportvelden op het oog beoordeelden als licht verontreinigd, bleek na onze analyse dat de vijver een grote diversiteit aan macrofauna laat zien en niet verontreinigd is.