Gymnasium Felisenum wint vlogwedstrijd

Het beste idee voor Velsen: Een vlogwedstrijd voor jongeren tussen de 12 en 22 jaar. Jongeren en politiek, dat gaat samen, ook al denken ze soms van niet. Het John van Dijk Fonds bewijst dat het kan. John van Dijk
was een politicus uit Velsen die zich sterk maakte voor invloed van jongeren in de politiek. Helaas is hij veel te vroeg overleden. Maar hij heeft wel wat nagelaten. Naar aanleiding van zijn engagement is het John van Dijk Fonds opgericht, dat jongeren probeert te interesseren in de lokale politiek. Dit jaar was het thema: ” Het beste idee voor Velsen.” Er waren vijfentwintig vlogs ingezonden, waarvan drie van het Gymnasium Felisenum bij de beste zes hoorden. Uiteindelijk werd de vlog “Zondag met Bronstring” van de vierdeklassers Emma Bos, Stan Bronstring, Sam Stephanus en Floris Trapman tot winnaar uitgeroepen. Zij kregen een prijs ter waarde van 300,- euro. Ook de tweede prijs ging naar onze school, met een project over de aanleg van een kunstweg naar zee. De leerlingen die dit idee hadden gaan binnenkort met de wethouder in gesprek.

Foto van Gemeente Velsen.