Filosofie Olympiade

Voor het eerst in de geschiedenis van het Felisenum deden twee leerlingen, Muriel van der Jagt (6A) en Madelief de Jong (6A), mee aan de jaarlijkse Nederlandse Filosofie Olympiade.

Het evenement werd dit jaar gehouden op vrijdag 26 en zaterdag 27 januari op de Internationale School voor Wijsbegeerte te Leusden. Gedurende twee dagen werden lezingen en workshops georganiseerd voor 76 leerlingen van 29 scholen en hun docenten. Thema van dit jaar was ‘Denken zonder grenzen’, naar aanleiding van het splinternieuwe Leidse bachelorsprogramma Philosophy: Global and Comparative Perspectives.

De kern van de Olympiade is evenwel de essaywedstrijd. Zaterdagmorgen schreven de leerlingen in drie uur een essay over een ter plekke uitgereikt filosofisch citaat. De schrijvers van de beste twee essays werden uitgenodigd om deel te nemen aan de International Philosophy Olympiad, die dit jaar in Montenegro wordt gehouden.

Al vielen onze excellente leerlingen niet in de prijzen, ze konden terugkijken op een mooi weekend. Niet alleen kregen zij volop de gelegenheid om andere filosofieleerlingen te ontmoeten, ook konden zij alvast snuiven aan het academische klimaat.