Naar de Coolste baan!!

Jaja, we kunnen het nog (een soort van). Na ongeveer 12 rondjes ben ik de tel kwijt geraakt, maar het was hoe dan ook een leuke middag voor in de boeken. Ik weet niet of ik morgen nog steeds blij ben dat ik ben meegegaan (pijnlijke enkels, blaren en pijn in mn linkerbil van ‘t vallen), maar dat zien we dan wel weer.😅 Op dit moment ben ik van mening dat dit voor herhaling vatbaar is.🥇😊

– Danniëlle Vink

Dinsdag 20 februari zijn we met drie bussen vol naar het Olympisch Stadion geweest om te schaatsen op de coolste baan van Nederland. Nadat meneer Kemper een prachtige groepsfoto had gemaakt krabbelden we de ijsbaan op. Van snelheidsduivels tot de enthousiaste wankelende pinguïns: alle soorten schaatsers waren te bezichtigen. Zelfs de leraren deden fanatiek mee. Na twee uur gingen de schaatsen weer uit en vertrokken we met KPN mutsjes en al met de bus terug naar school. Het was een hele leuke en zeer geslaagde dag, zeker voor herhaling vatbaar!

-Sophie Eliëns & Susan Landman

Het schaatsen was erg leuk. Een supergezellige baan met leuke muziek. Er was wel lekker eten maar het was wel veel te duur. Er waren verschillende banen die ervoor zorgen dat iedereen normaal kan schaatsen, van kleintjes die net beginnen tot volwassenen die gevorderd zijn. In de hal als je binnenkomt waren er verschillende activiteiten die je kon doen, onder andere was er een fotobooth.

Zoë, Eva en Ilse

Schaatsen
In 2014 werd het project “de coolste baan van Nederland” opgericht, waarbij de droom was om het WK Allround schaatsen te organiseren. Van 18 januari tot en met 28 februari werd de baan geopend voor de recreatieve schaatsers, waar ook onze school aan heeft meegedaan: rond ongeveer drie uur vertrok de bus naar het Olympisch stadion van Amsterdam. Na een busreis van zo’n 30 minuten kwamen we aan bij het stadion, waar eerst nog een groepsfoto werd gemaakt. Eenmaal binnen moest je nog even in de rij wachten en daarna eventueel nog schaatsen ophalen. En daarna was het zover: schaatsen. Je kon kiezen tussen rondjes schaatsen op de grote baan, of vrij schaatsen op de binnenbaan. Ikzelf heb het verdeeld en was ongeveer voor de helft van de tijd op de buitengaan en de andere helft op de binnenbaan te vinden. Het was een leuk uitje en de school mag vaker zulke initiatieven nemen!

Vriendelijke groeten,
Caran Thijssen, 3D