Naar Edinburgh

Naast de gebruikelijke MVT-reis naar Londen organiseert de sectie Engels dit jaar ook een reis naar Edinburgh. Op maandag 19 februari varen 33 leerlingen uit de zesde klas vanuit IJmuiden naar Newcastle, vanwaar ze per touringcar de rest van het traject afleggen, langs de fraaie kust van Northumberland.

In Edinburgh wordt natuurlijk het kasteel bezocht, dat (ongenaakbaar op Castle Rock) de stad domineert. Het hostel ligt vlak bij de beroemde Royal Mile, het oudste, middeleeuwse deel van de stad, gedrenkt in (vaak bloedige) geschiedsverhalen, legendes en bijgeloof. Het programma is flexibel, want afhankelijk van de grillen van het vaak barre Schotse weer. Het National Museum of Scotland is gelukkig overdekt, dus daar gaan we zeker heen.

Op de laatste ochtend bezichtigen we Holyrood Castle en het nieuwe Parlementsgebouw; de ferry meert weer aan in IJmuiden op vrijdagochtend, rond 9.45 uur.