Prijsvraag Open Dag

Tijdens onze Open Dag kon je het gewicht van de mammoetatlas raden. Deze atlas was van een wolharige mammoet die tijdens de laatste ijstijd van het Pleistoceen voorkwam in onze streken. De atlas is de eerste halswervel waarop de schedel rust. Het gewicht van deze atlas is 3107 gram (3,107 kilogram).

Er waren twee basisschoolleerlingen die het dichtst bij het goede antwoord zaten. Beiden hebben 3 kilogram opgeschreven. Na trekking is Luuk van het Kompas West de winnaar geworden.

Op dinsdag 13 februari zijn we naar het Kompas West in IJmuiden gegaan om de prijs uit te reiken aan Luuk. De prijs was een spaakbeen (radius) van een steppenwisent.

De steppenwisent leefde naast de wolharige mammoet tijdens de laatste ijstijd van het Pleistoceen. Na een korte uitleg over het bot dat je kon winnen, werd de prijs overhandigd aan Luuk waarna het bot aan zijn klasgenoten geshowd werd.