Klas 2: poëzierevue woensdag 25 april

Eind januari van dit jaar was er de nationale poëzieweek 2018. Het thema was theater en onze tweedeklassers hebben toen onder andere buiten op het schoolplein gedichten met krijt op de tegels gezet. Het vervolg was een lessencyclus gedichten schrijven die inmiddels is afgerond en die heeft geresulteerd in gedichten die meedingen naar de jaarlijkse poëzieprijs voor de tweedeklassers.

Aanstaande woensdag (25 april) zal om 20.00 uur een programma beginnen waarin leerlingen hun eigen gedicht voordragen. Een voorselectie is gemaakt door mevrouw Eijgenberger en meneer Breukel. De jury zal in ieder geval bestaan uit de tekstschrijver, redacteur en dichter Thomas Möhlmann en de docent Engels Marius Jaspers. Toegang is gratis.

Uit de gedichten worden door de jury eerst vier genomineerden geselecteerd. Daarna zullen de genomineerden een voordrachtstrijd leveren. Daarbij krijgen ze ongeveer een kwartier de tijd om een bekend gedicht te bestuderen. In dat kwartier zal Thomas Möhlmann optreden. De vier genomineerden beginnen daarna met de battle. De jury bepaalt vervolgens wie de beste voordracht heeft gehouden. We eindigen met een prijsuitreiking.

De geschatte eindtijd is 21.45 uur.