Muziekavond klas 6: vrijdag 13 april

Het Gymnasium Felisenum biedt als een van de weinige middelbare scholen in regio Velsen muziek aan als eindexamenvak en elk jaar krijgt de zesde klas de taak om een eindconcert te organiseren. Dit concert maakt deel uit van het eindexamen en weerspiegelt wat de klas in de afgelopen jaren aan voortgang heeft gemaakt.

Elke leerling wordt beoordeeld op basis van de organisatie, het spelen van de muziekstukken in het algemeen, en het spelen van een solostuk waarin die leerling als hoofdrol naar voren komt. De zesde klas wordt geacht, onder toezicht van de docent, alles zelf te regelen, hieronder valt de licht- en geluidstechniek, sponsoren, een presentator of presentatrice, eten en drinken tijdens de pauze, een zelfontworpen poster, pr en nog veel meer.

Het programma van de avond bestaat uit een verzameling muziekstukken die gekozen zijn aan de hand van bindende stijlen en eigen keuzes van de klas. Verder spelen de vierde en de vijfde jaarlaag elk een zelfgekozen nummer. Het concert vindt plaats op vrijdag 13 april om 20:00 in de aula van het Gymnasium Felisenum. Entree is gratis en iedereen is welkom.