Brons op de filosofie olympiade!

AND… WE HAVE A WINNER!!! Meta Klijn (6C) won afgelopen weekend een bronzen plek met een fan-tas-tisch essay over zelfkennis (en het gebrek daaraan). Een prestatie van formaat.

 

Gelegenheid was de jaarlijkse Nederlandse Filosofie Olympiade te Leusden. Naast Meta vertegenwoordigden ook Yula (5D) en Joris (6C) het Felisenum. Twee dagen lang waren er lezingen en workshops rondom het thema ‘Politics in a Post-Truth World’. Climax was de essaywedstrijd op zaterdagmorgen. 83 leerlingen van over het hele land schreven een essay over een filosofisch citaat. Met een feestelijke prijsuitreiking werd het weekend afgesloten.

 

Natuurlijk is op zo’n filosofisch evenement het zweven niet van de lucht. Gelukkig stelde een van de organisatoren ons bij aankomst gerust: ‘Voor concrete vragen als: Wie ben ik? Bestaat de wereld? kunt u terecht bij onze baliemedewerkers. Die weten die dingen.’

 

Aucke