16 mei: Thema-avond Het Puberbrein

Wat beweegt jongeren en hoe krijg je ze in beweging?

‘Pubers ontdekken de wereld nog, willen zichzelf een houding geven, zijn gevoelig voor groepsdruk én proberen hun positie ten opzichte van ouders te bepalen. Dat maakt hen extra vatbaar voor verleidingen.’

Jongeren hebben een brein dat volop in ontwikkeling is. Ze zitten in de meest creatieve periode van hun leven, maar tegelijkertijd is het voor veel jongeren ook lastig om hun koers te bepalen. Wat heb je nodig als je een puberbrein hebt in een tijd vol prikkels en verleidingen, van smartphone tot Netflix? Hoe krijg je jongeren gemotiveerd voor school en huiswerk? Hoe help je ze hun talenten te ontdekken?

Huub Nelis en Yvonne van Sark presenteerden dit voorjaar hun nieuwe boek ‘Het nieuwe Puberbrein Binnenstebuiten’, waarvan in de vorige versie meer dan 85.000 exemplaren werden verkocht.
Op donderdag 16 mei om 20:00 organiseren wij weer een thema-avond. Dan zal Huub Nelis een bijzondere lezing geven waarin hij ouders, docenten (en leerlingen als ze durven) bijpraat over de nieuwste inzichten over het puberbrein. Het gaat over leren, motivatie, huiswerk, verborgen verleidingen, goede gesprekken, digitale uitdagingen en het biologische verschil tussen jongens en meisjes.

Aanmelden voor deze avond is niet nodig. We hopen jullie dan ook zeker weer te zien!

Contact via oudervereniging@felisenum.nl 

Puberbrein – thema-avond Oudervereniging 16 mei