Bereikbaarheid

Vrijwel alle leerlingen van het Gymnasium Felisenum komen met de fiets naar school. Dat is niet zo gek, want de school is per fiets goed bereikbaar. Leerlingen uit Velsen-Zuid, IJmuiden, Driehuis zijn binnen tien minuten op school, maar ook Velserbroek bijvoorbeeld ligt maar op een kwartier fietsen van het Felisenum. Vanuit Haarlem-Noord fiets je in een halfuur naar Velsen-Zuid. Ook vanuit Haarlem-Centrum is de school goed bereikbaar: door de nieuwe buslijn 75 (na 1 september buslijn 385) ben je vanaf station Haarlem in een halfuur bij halte stadsschouwburg Velsen, op minder dan vijf minuten loopafstand naar school.

pont_02We hebben aardig wat leerlingen uit Beverwijk, Heemskerk en zelfs Uitgeest. Die plaatsen liggen respectievelijk 6, 10 en 12 kilometer van school. Nu de pont bij Velsen (nog geen kilometer van school) met ingang van het schooljaar 2015-2016 op de schooltijden om de tien minuten vaart, zijn fietsers nauwelijks nog wachttijd kwijt. Natuurlijk is er de overtocht zelf, maar die is vooral ook gezellig. De eerlijkheid gebiedt om te zeggen dat er al wel leerlingen uit Uitgeest en Heemskerk, en zelfs uit Velserbroek met een elektrische fiets zijn gesignaleerd.

Heb je een keer geen zin om te fietsen uit Beverwijk:  vanaf station Beverwijk brengt bus 74 je in nog geen kwartier naar Velsen-Zuid. Vanaf halte Parkweg loop je door het prachtige park Velserbeek binnen tien minuten naar school.