Benicio Leons
24-09-2019

Benicio Leons

Ik ben Benicio Leons, ik ben 18 jaar, ben 2 meter lang en speel naast school graag basketbal.

Ik ben begonnen met basketbal toen ik zes jaar was, toen ben ik bij de club Akrides gaan spelen omdat mijn broer ook aan basketbal deed en ik graag net zoals hij wilde zijn. Al snel wilde ik meer dan twee keer in de week trainen en wilde ik op een hoger niveau gaan spelen. Toen ik 11 was ben ik daarom bij Apollo Amsterdam gaan spelen zodat ik eredivisie kon spelen. Vanaf dat moment begon het vele trainen. Rond die tijd begon ook mijn schoolcarrière op het Felisenum.

In het begin werd mij vaak gezegd dat ik het niet zou redden op school als ik zo veel zou blijven trainen maar ik kon basketbal gewoon niet loslaten. Dus ik ben naar een oplossing gaan zoeken om het wel tot een succesverhaal te maken. Hierbij heeft het Felisenum mij heel goed geholpen. Ik kon afspraken met leraren maken om mijn huiswerk op een ander moment te maken en tijdens lessen aan andere vakken werken die ik moeilijk vond. Ik heb ook geleerd dat je soms niet de dingen kan doen die andere kinderen wel doen zoals gamen of naar feestjes gaan of de hele dag op mijn telefoon zitten maar ik heb het er graag voor over.

Nu zit ik in de zesde klas en heb ik al veel bereikt waar ik als kleine jongen van droomde. Ik ben twee keer Nederlands kampioen geworden, ben naar Spanje, Frankrijk, Duitsland, Servië, Israël en nog veel andere landen geweest voor toernooien en trainingsstages en als kers op de taart heb ik Nederland mogen vertegenwoordigen tijdens de Europese kampioenschappen. Maar basketbal heeft er ook voor gezorgd dat ik veel geweldige mensen heb mogen ontmoeten en er een tweede familie bij heb.

Het Felisenum heeft mij erg geholpen met het combineren van school en basketbal door nooit moeilijk te doen als ik ergens naartoe moest voor basketbal onder schooldagen. Ook word ik voortdurend begeleid bij vakken waar ik moeite mij heb en deze school heeft mij de vrijheid gegeven om goed te zijn in twee dingen tegelijk. Daar ben ik erg dankbaar voor!

Wat ik graag aan de volgende generatie wil meegeven is dat er echt veel mogelijk is als je er maar veel voor over hebt. Je moet het niet erg vinden om een nacht iets minder te slapen of om een keer niet met vrienden of vriendinnen af te spreken of minder te gamen.

Er is veel mogelijk als je er veel voor over hebt.

Benicio Leons
Leerling | topsporter