Winterconcert

Om geld bij elkaar te krijgen voor de bekostiging van een mooie piano werd in 2002 het eerste Felisenum Winterconcert georganiseerd. Cellist en oud-leerling Pieter Wispelwey en pianist Paolo Giacometti speelden met een sprankelend benefietconcert in een uitverkochte aula een grote som geld bijeen, en wijdden en passant de mooie vleugel in.

Dit eerste concert was het begin van wat inmiddels een rijke traditie geworden is: een klassiek concert op hoog niveau in het hart van het Felisenum, als visitekaartje voor een gymnasium met liefde voor cultuur. Inmiddels is een keur aan topmusici te bewonderen geweest, onder wie ook oud-leerling Sanne Hunfeld, David Kweksilber, Guus Janssen en Emmy Verhey. In 2011 trad één van Neerlands bekendste pianisten op: Louis van Dijk.

Schermafbeelding 2014-12-18 om 16.27.03In 2014 vond het dertiende winterconcert plaats met een optreden van de beroemde Flamencogitarist John Fillmore en zijn ‘John Fillmore kwartet’ die een verfijnde mix van Flamenco en ‘lay back jazz’ speelde. Plus het vast onderdeel geworden gastoptreden van leerlingen die dit keer flink geoefend hadden met de akkoordenschema’s van John Fillmore.