Anne Sierhuis
14-06-2023

Anne Sierhuis

Hee! Ik ben Anne, ik zit nu al een aantal jaar op deze school en ik stap nog elke dag met plezier op de fiets. Onze school is niet heel groot, maar juist daardoor hangt er een gezellige sfeer. Klein maar fijn is zeker van toepassing.

De docenten zijn super betrokken bij wat je doet en ze luisteren goed naar je. Als iets een keer niet lukt of als je hulp nodig hebt, wordt er gelijk gekeken naar een oplossing. Er zijn verschillende uren na schooltijd waar je geholpen kan worden met het maken van huiswerk of extra uitleg over een bepaald vak. Docenten zijn niet alleen tijdens de les met je bezig of je de stof wel kent, maar ook daarbuiten oprecht geïnteresseerd in hoe het met je gaat en wat je allemaal doet. Het is leuk als je wat langer op school zit en alle docenten en leerlingen wel kent, misschien niet allemaal persoonlijk maar wel van gezicht. Ook dat komt doordat de school niet zo groot is. Als je een docent tegenkomt in de gang zijn ze eigenlijk altijd wel in voor een praatje of grapje en dat is dan erg gezellig. In de eerste en tweede klas zit je met dezelfde leerlingen in de klas, maar je komt heel makkelijk in contact met anderen waardoor je steeds meer mensen leert kennen binnen de school.

Zelf zit ik ook in de Meden Agan. Dit is eigenlijk de feestcommissie van de school. Gedurende het jaar organiseren wij met een aantal leerlingen onder begeleiding van twee docenten allerlei activiteiten voor de leerlingen. We proberen school zo leuk mogelijk te maken met bijvoorbeeld: ijsjesdag, pannenkoekendag, bandjes in de pauze, gamemiddag, sportdag, sinterklaas- en kerstviering en nog heel veel meer. Eén keer in de week komen wij bij elkaar om te bespreken wat we op de planning hebben staan en hoe we dat gaan doen. We denken alles uit, regelen het en staan op de dag zelf klaar om de activiteit in werking te zetten. Op de pannenkoekendag staan we bijvoorbeeld met een groepje ruim 500 pannenkoeken in een uur warm te maken! Af en toe wat chaotisch, maar echt mega leuk om te doen!

Ik heb ook meegedaan aan het schooltoneel. In de eerste klas heb je twee uur in de week het vak drama. Vanaf de tweede klas vervalt dat. Maar voor de kinderen die er alsnog iets mee willen, is er schooltoneel. De dramadocent vraagt aan de leerlingen wie er mee willen doen. Er volgt een kleine auditieronde voor wie welke rol krijgt. Dan, na maanden oefenen, speel je een geweldig stuk. Soms in school, maar afgelopen jaar hebben wij zelfs in de schouwburg mogen staan!

Kortom, ik ben super blij dat ik voor deze school heb gekozen, nu leuk contact heb met docenten en leerlingen en veel mag doen voor de school. Ik zou 100% iedereen aanraden eens langs te komen en te kijken of deze school ook wat voor jou is! Ik denk het wel;)

Docenten zijn altijd wel in voor een praatje of een grapje. Erg gezellig!

Anne Sierhuis
Leerling