header luchtfoto gymnasium felisenum gebouw

Prelisenum

Bekijk hier een informatiefilm over ons Prelisenum:

Prelisenum is bedoeld voor leerlingen die wat intelligentie betreft het vwo goed aankunnen, maar over nog onvoldoende metacognitieve vaardigheden beschikken of sociaal-emotioneel nog niet ver genoeg zijn om de overstap naar de middelbare school op een goede wijze te kunnen maken.

Doordat de lesstof op de basisschool niet uitdagend genoeg is, hebben sommige leerlingen niet geleerd hoe je moet leren en wat het betekent om door te moeten zetten wanneer iets niet lukt, of hoe je moet blijven oefenen om je doel te bereiken. Doordat zij deze en andere vaardigheden onvoldoende hebben geoefend, lopen zij de kans vast te lopen op de middelbare school. Zij zijn klaar met de basisschool, maar nog niet klaar voor de middelbare school.

Tot de doelgroep van Prelisenum behoren leerlingen van wie de inschatting is dat verwachte aansluitingsproblemen te maken hebben met:

  • zwakke schoolse vaardigheden maar een hoog IQ,
  • de versnelde jonge leerling en
  • leerlingen met een hoog IQ met trekken die in het autistisch spectrum vallen.

De opdracht van het Prelisenum is om leerlingen ‘rijp’ te maken voor de middelbare school doordat zij voldoende vaardigheden hebben ontwikkeld om de volgende stap te maken. Aan het einde van het schooljaar wordt er vanuit school een advies gegeven over het vervolg en kiezen ouders en leerling waar dit zal zijn. Lees onderstaand de procedure voor aanmelding voor het Prelisenum. Ook vindt u daar het curriculum van schooljaar 2023-2024.

Procedure aanmelding Prelisenum
Prelisenum curriculum

Voor meer informatie over Prelisenum kunt u contact opnemen via zorg@felisenum.nl.