Bart Geldermans
30-05-2023

Bart Geldermans

Als oud-leerling van het Felisenum deel ik graag mijn positieve ervaringen met jullie. Het Felisenum is echt een unieke school, iets wat ik eigenlijk pas later besefte. Ik ken weinig anderen die zulke warme herinneringen hebben aan hun middelbare school. Het is een kleine, hechte school waar ik niet alleen veel leuke momenten heb meegemaakt, maar ook ontzettend veel heb geleerd.

Wat het Felisenum zo bijzonder maakt, is de prettige sfeer die er heerst. Door de relatief kleine omvang leer je snel veel docenten en medeleerlingen kennen. Hierdoor zie je regelmatig bekende gezichten en word je door velen herkend. Het duurt niet lang voordat je alle conciërges kent, de meeste docenten hebt gehad en vrienden hebt gemaakt in elke klas! Op het Felisenum wordt er echt naar iedere leerling omgekeken en kun je altijd rekenen op de nodige ondersteuning.

Tijdens mijn tijd op het Felisenum heb ik ontzettend veel geleerd en heb ik mijn vaardigheden op verschillende gebieden kunnen verbeteren. De docenten hebben hierin een belangrijke rol gespeeld. Ze zorgden voor een gevarieerde aanpak in het lesgeven, waarbij we niet alleen gewone toetsen maakten, maar ook presentaties gaven en zelfs filmpjes maakten voor schoolopdrachten. Het was ontzettend leuk om op deze manier met de lesstof om te gaan. Het maakte de lessen interactief en stimuleerde creativiteit. Ik heb gemerkt dat deze afwisseling ervoor zorgde dat ik me meer betrokken voelde bij het leren en dat ik mijn kennis op een andere manier kon toepassen.

Naast de reguliere lessen zijn er ook volop mogelijkheden om je buiten het lesrooster verder te ontwikkelen. Zo heb ik in mijn vijfde jaar als loods andere leerlingen begeleid tijdens hun start op de middelbare school. Het was geweldig om hen te helpen en ondersteunen waar nodig! Daarnaast maakte ik deel uit van de Meden Agan, de feestcommissie van de school. Samen hebben we vele activiteiten en evenementen georganiseerd, wat niet alleen leerzaam was, maar vooral ook ontzettend leuk om te doen. Deze ervaringen laten de hechte gemeenschap van het Felisenum zien.

Wat mij het meeste is bijgebleven van mijn middelbare schooltijd zijn zonder twijfel mijn vrienden. Zelfs op een geweldige school als het Felisenum zijn er momenten waarop een les over de Nederlandse literatuurgeschiedenis wat minder boeiend kan zijn. Juist op die momenten was ik blij dat ik omringd was door goede vrienden, met wie ik stiekem de les wat leuker kon maken. Ik heb geweldige vriendschappen opgebouwd en gelukkig zie ik hen nog steeds regelmatig!

Ik kan het iedereen aanraden om voor het Felisenum te kiezen. De middelbare school kan soms uitdagend zijn, maar weet dat je op het Felisenum wordt omringd door goede vrienden en leraren die altijd bereid zijn om te helpen.

Ik besefte pas later dat het Felisenum echt een unieke school is.

Bart Geldermans
Oud-leerling