Eric Thoolen
25-10-2019

Eric Thoolen

Wat een eer om in dit rijtje mensen te mogen staan. Bevlogen, wat is bevlogen? Bevlogen is vol passie en met veel enthousiasme. Het is een eer dat ik daar iets over mag vertellen. Mijn naam is Eric Thoolen. Ik geef wiskunde en engineering en ben betrokken bij de Meden Agan. Onderwijs gaat over mensen. Het gaat over leerlingen. Leerlingen die ik mee wil nemen op een reis. Een reis die zes jaar duurt. Een reis waarin ik ze enthousiast maak en waarin ik probeer ze echt te zien.

Tijdens de wiskundelessen probeer ik de leerlingen het mooie van wiskunde te laten zien. Soms lijkt een opgave lastig, maar door slimmer te zijn dan de som is de oplossing vaak eenvoudiger dan we denken.

Samen met een groep enthousiaste leerlingen vormen we de Meden Agan, Grieks voor: van niets te veel! Wij maken de school een beetje leuker. Het Felisenum is meer dan een school is ons motto. Hoe we dat doen? We organiseren verschillende activiteiten voor de leerlingen. Denk aan schoolfeesten, themadagen (pannenkoekendag / ijsjesdag) en gamemiddagen. We zetten docenten of leerlingen in het zonnetje. Op deze manier maken we de school net iets leuker en maken de leerlingen vrolijk en blij. Het Felisenum is meer dan een school. Natuurlijk is het belangrijk om goede cijfers te halen en je best te doen voor de vakken, maar geniet ook van alle dingen die er daarnaast nog zijn. Het is leuk om betrokken te zijn bij leerlingen die meer uit hun schooltijd willen halen. Die het niet gek vinden om te leren, die geïnteresseerd zijn in hun omgeving en de schooltijd voor anderen leuker willen maken. Het is leuk om te werken op een school waar leerlingen ook na de lessen nog blijven hangen om gezellig met elkaar te chillen.

Eric Thoolen

Het is leuk om betrokken te zijn bij leerlingen die meer uit hun schooltijd willen halen.

Eric Thoolen
Docent