Excellent onderwijs

Excellent onderwijs betekent geïnspireerd raken door bevlogen docenten. Maar ook extra uitdaging voor sterke leerlingen en ondersteuning voor leerlingen die dat nodig hebben.

Begeleiding

Het Gymnasium Felisenum is een kleine en overzichtelijke school. Wij vinden het belangrijk dat elke leerling gezien en gekend wordt. We kijken naar wat je al kunt en weet en welke extra begeleiding je nodig hebt. Wanneer het wat minder gaat met een vak, helpen we je graag. Dat kan de docent doen, maar ook een leerling uit de bovenbouw. Daarnaast heb je een mentor die het aanspreekpunt is voor jou en je ouders. Die helpt je tijdens studielessen onder meer bij de aanpak van huiswerk. Loodsen zijn leerlingen uit klas 5 die jou in het eerste jaar met raad en daad terzijde staan.

Lees meer over:

RC-team techno challenge

Extra onderwijs

Als je uitblinkt zijn er vele mogelijkheden om méér te doen. Zo kun je zelfstandig aan de slag met het Verdiepingsproject in de onderbouw. Je mag daarvoor lessen missen van vakken waar je erg goed in bent. Je technische talenten kun je kwijt in de Techno Challenge. Of misschien geef je je liever op voor het schooltoneel, kies je voor deelname aan Wiskunde Extra of verdiep je je graag in fossielen… er is ontzettend veel om uit te kiezen!

Latijn en Grieks in de 21e eeuw

Latijn en Grieks zijn “dode” talen, maar we komen deze talen en de overblijfselen van hun cultuur elke dag tegen. In de voor ons belangrijkste talen (Nederlands en Engels) zie je ontzettend veel sporen van de klassieke talen. Maar Latijn en Grieks leren gaat veel verder dan het leren van een taal: de vaardigheden die je nodig hebt bij het leren van Latijn en Grieks, komen je hele leven van pas. Kritisch denken, goed analyseren, de juiste informatie kiezen en gebruiken: door het leren van Latijn en Grieks krijg je een totaalpakket dat je in de rest van je leven altijd meedraagt!

Omgeving

Het Felisenum ligt prachtig rustig in het groen maar toch dichtbij de steden Haarlem en Amsterdam. Ook het strand van IJmuiden is dichtbij. Sportievelingen kunnen kiezen uit een divers aanbod van sportverenigingen rondom onze school.

voorgevel gymnasium felisenum

Gebouw en geschiedenis

Onze school is gebouwd in de jaren dertig van de vorige eeuw. Een prachtig, oud gebouw met veel sfeer, dat zie je meteen. Toch is het ook modern, want het gebouw is aangepast aan deze tijd. We hebben bijvoorbeeld twee oefenstudio’s in ons muzieklokaal en een klimmuur in de gymzaal.