Studie- en Beroepenavond online editie
15-02-2021

Studie- en Beroepenavond online editie

Afgelopen donderdag was hij er weer: de jaarlijkse Studie- en Beroepenavond. Een online editie dit keer. Maar liefst vijfentwintig studenten en beroepsbeoefenaars gaven acte de présence. Het publiek bestond uit leerlingen van klas 5 & 6, hun familie, en een handjevol docenten.

Tijdens de voorbereiding bleek al snel dat het niet zo moeilijk zou zijn een programma samen te stellen. Veel oud-Feliseners stonden te springen om hun ervaringen met een nieuwe generatie leerlingen te delen. Het enthousiasme spatte van hun presentaties af.

Voor de leerlingen viel er genoeg te leren. Niet alleen vanwege de variëteit van de presentaties (van Egyptologie tot Lucht- en Ruimtevaarttechniek, van Filosofie tot Scheikunde, van Rechtsgeleerdheid tot Geneeskunde). Maar vooral vanwege de persoonlijke verhalen. Voor welke keuzes stonden de sprekers? Welke onverwachte wendingen waren er in hun loopbaan?

Een enkele collega miste de traditionele stamppot boerenkool vooraf. En de borrel na afloop. Tja. Wellicht volgend jaar weer? Als de lucht is geklaard.

Aucke Forsten
Decaan bovenbouw en docent filosofie