Arnon Grunberg 26 februari op Felisenum
12-02-2020

Arnon Grunberg 26 februari op Felisenum

Woensdag 26 februari zal Arnon Grunberg te gast zijn op de jaarlijkse schrijversavond. De presentatie en de interviews zijn in handen van leerlingen uit de zesde klas en worden omlijst met een aantal muzikale bijdragen. In de pauze is er gelegenheid om boeken te kopen en te laten signeren.

Arnon Grunberg is een van de succesvolste Nederlandse schrijvers, zowel in binnen- als buitenland. Hij heeft een onvoorstelbare productie: van romans, toneelstukken, essays tot vele columns in verschillende bladen en kranten.

Grunberg wordt bekend door zijn roman Blauwe maandagen, waarmee hij debuteert op 23-jarige leeftijd. Het boek is autobiografisch en doet onder meer verslag van zijn jeugd in een door de oorlog zwaar getraumatiseerd Joods gezin. Grunberg schrijft schaamteloos en hij wordt al snel zowel de grote belofte als het enfant terrible  van de Nederlandse literatuur. Grunberg houdt van schuren en duwen, is dol op polemieken maar spaart zichzelf ook niet.

In de jaren die volgen heeft Grunberg een ongelofelijke productie. Hij schrijft meerdere (bekroonde) bestsellers (Fantoompijn in 2000, De asielzoeker in 2003,  Tirza in 2006, Moedervlekken in 2016, Goede mannen in 2018). Ook zal hij onder het pseudoniem Marek van der Jagt publiceren. Zijn meest recente roman is Bezette gebieden (2020).

Grunberg schrijft tussen de vijf- en zevenhonderd woorden per dag. Naar eigen zeggen heeft hij zo’n hoog arbeidsethos op voorspraak van zijn vader: “Niets helpt, werk is het enige medicijn.” Schrijven voorkomt te veel nadenken over het onrecht dat mensen wordt aangedaan en het helpt tegen ongeluk.

De avond begint om 20.00 uur en de toegang is gratis.

Willy Groot
Docent Nederlands