Bezoek van duurzame waterstof-racewagen Forze
13-04-2022

Bezoek van duurzame waterstof-racewagen Forze

We hadden deze week bijzonder bezoek, want de waterstof-racewagen van het Forze Hydrogen Racing team stond op maandag 11 april voor de deur. Voor teamlid Stijn Handgraaf was dit een bezoek met een vleugje nostalgie, want hij zat hier op school voordat hij bij het Delftse studententeam aan de slag ging.

“Ons doel met deze scholentour is om scholieren enthousiast te maken over duurzame techniek, en we willen laten zien hoe leuk technische studies zijn!” vertelt Stijn. “Waterstof heeft enorm veel potentie als opslagmethode voor energie. Wij willen die potentie aantonen door normale benzine-auto’s op het circuit te verslaan, en daarmee laten zien dat duurzaamheid heel gaaf is.” Die missie brengt hem nu terug in Velsen-Zuid. “Het is heel leuk om hier weer terug te zijn, je hebt hier toch best wel lang gezeten. Dat maakt het extra leuk om hier uit te leggen over dit project.” aldus Stijn. 

 

Het bezoek van het raceteam past goed bij de ambitie van onze school. Natuurkundedocent Winfried Appelman: “We zijn bezig met een duurzaamheidsproject, waarmee we ook leerlingen willen inspireren om bètastudies te verkennen. Studententeams zijn hierbij ook erg motiverend, ze gaan gezamenlijk echt ergens voor, een mooi voorbeeld! Leuk ook dat oud-leerling Stijn erbij was, en te zien waar hij terecht is gekomen”.