Bijzondere les: Een Frans zelfportret
19-06-2020

Bijzondere les: Een Frans zelfportret

De tweede klassen hebben in week 23 en 24 als laatste weektaak voor Frans de opdracht ‘Mon Portrait’ gemaakt. Daarin moesten ze bijvoorbeeld vertellen als ze een dier zouden zijn welk dier en waarom (si j’étais un animal, je serais….. parce que ……). In totaal moesten de leerlingen over twaalf verschillende dingen schrijven; een dier, een ding, een televisieserie, een gerecht, een land, een boek, een zanger, een held, een kledingstuk, een snoepje, een game-personage en een docent op het Felisenum.

En wat zijn er leuke portretten gemaakt! Overduidelijk is dat onze gymdocent Geert Pel de meest populaire docent is, want veel leerlingen zouden hem graag zijn als ze op onze school les zouden geven. Lekker sporten de hele dag!

Harry Potter blijkt nog altijd een geliefd boek en meerdere leerlingen wilden graag op het podium staan als Freddy Mercury. Wie had dat gedacht?! Als het om eten gaat blijken de pizza en de Italiaanse keuken erg populair! En bij landen kozen meerdere leerlingen toch ‘gewoon’ voor hun eigen fijne landje: Nederland.

Bij het kledingstuk wilden veel leerlingen een trui zijn; lekker warm en comfortabel. En dieren; daarin was het aanbod groot. Vogels, zodat je de wereld rond kon vliegen, een lieveheersbeestje vanwege de kleur rood, een dolfijn om heerlijk in de oceaan te zwemmen, een poes om lekker geknuffeld te worden of een mier omdat je een goede werker bent.

Om een indruk te krijgen van het werk van onze tweedeklassers onderstaand een paar voorbeelden.

Margot van Leeuwen
Docent Frans