Leerlingen van het Gymnasium Felisenum doen DELF Scolaire examen
02-06-2021

Leerlingen van het Gymnasium Felisenum doen DELF Scolaire examen

Een spannende dag vandaag! Een groepje geselecteerde leerlingen van ons gymnasium doet vandaag mee aan het DELF Scolaire examen. Dit examen kan worden vergeleken met de Cambridge English Qualifications. Een kandidaat kan op verschillende niveaus examen doen en daarmee een certificaat halen dat op Europees niveau (van A1 t/m B2) en onbeperkt erkend wordt.

Vandaag maken ze de examens schrijfvaardigheid, leesvaardigheid en luistervaardigheid. Vervolgens worden ze op zaterdag 5 juni verwacht op het Amsterdams Lyceum voor hun mondelinge examen met iemand die ze niet kennen. Dat is natuurlijk best een heel avontuur waarbij ik ze dan ook zo goed mogelijk zal begeleiden. De leerlingen die meedoen zitten in klas 3, 4 en in klas 5, wat de groep meteen ook zo ontzettend leuk en divers maakt.

De leerlingen zijn na de herfstvakantie begonnen met de extra lessen DELF B1 en hebben sindsdien iedere maandagmiddag met veel inzet gewerkt aan hun Franse vaardigheden. Vanwege corona was dat dit jaar een grote uitdaging, maar we zijn met zijn allen vanaf december gewoon online gegaan. Ze hebben zelfs toen laten zien dat ze niet voor niets de crème de la crème van de leerlingen zijn bij het reguliere vak Frans. We hebben zelfs twee leerlingen die in hun eentje het hogere B2 niveau hebben voorbereid. Chapeau!

Wij wensen onze leerlingen vandaag én zaterdag dan ook heel veel succes met het examen!

Rozemarijn Kemper
Coördinator DELF Scolaire