Lustrum uitbundig gevierd met Klassenstrijd
16-10-2021

Lustrum uitbundig gevierd met Klassenstrijd

In het kader van het 70-jarig jubileum stonden afgelopen donderdag in alle vroegte negen bussen klaar om de voltallige school naar Braamt te vervoeren. Daar vierden we ons lustrum door middel van sport en spel met in de pauze een muzikale omlijsting door de leerlingen van klas 5. Ondanks de vroege verzameltijd zat de sfeer er direct goed in en ter plaatse werd fanatiek en enthousiast deelgenomen aan de verschillende spellen. Een rondje boogschieten, kanovaren of mountainbiken: er was voor elk wat wils.

Op vrijdag werd de Klassenstrijd vervolgd op school. Er werd afgetrapt met een groepsfoto op het veld voor het schoolgebouw. Tezamen vormden leerlingen en personeel de Hermeskop. Gelukkig ging net op tijd het zonnetje schijnen en dat leverde werkelijk een prachtig beeld op.

Deze dag moest het brein het werk doen. Middels een pubquiz gingen de leerlingen onderling de strijd aan en mede dankzij de wervelende presentaties van meneer Bosman en meneer Thoolen ontstond er ook echt een pubsfeertje. Er mocht worden gezongen, er werd zelfs wat gedanst!

Bij het onderdeel Expeditie Felison werd leerlingen gevraagd in groepjes een aantal breinbrekers op te lossen. De oplossing leidde naar een locatie waar een docent klaarstond om een deel van een QR-code te overhandigen. Zodra alle groepjes hun QR-code compleet hadden, kon deze worden gescand en werd de eindlocatie bekend; bij de muziekkapel in het park beëindigde een groepsfoto van de klas de speurtocht.

’s Avonds werd de Klassenstrijd afgesloten met een groot Halloweenfeest in Thalia. In de meest uiteenlopende uitdossingen betraden de leerlingen de dansvloer. Wat een sfeer! Bij de bekendmaking van de einduitslag bleek dat de top 5 werd gevormd door vijf verschillende leerlagen. Uiteindelijk werd klas 3C bekroond tot de terechte winnaar van de Klassenstrijd. Wat een heerlijke start van een welverdiende herfstvakantie!