Peter Buwalda op schrijversavond
04-03-2022

Peter Buwalda op schrijversavond

Woensdag 16 maart zal Peter Buwalda te gast zijn op de jaarlijkse schrijversavond. De presentatie en de interviews zijn in handen van leerlingen uit de zesde klas en worden omlijst met een aantal muzikale bijdragen. In de pauze is er gelegenheid om boeken te kopen en te laten signeren.

Peter Buwalda debuteerde in 2010 met Bonita Avenue. Het boek werd genomineerd voor twaalf literaire prijzen, waarvan hij er vijf won. De roman voerde de bestsellerlijsten aan, verkocht meer dan 350.000 exemplaren en werd wereldwijd vertaald en bejubeld. In 2019 verscheen zijn langverwachte tweede deel Otmars zonen – het eerste deel in wat een grootse trilogie moet worden. Het wachten was het meer dan waard: recensenten waren lovend en het boek vloog over de toonbank. NRC Handelsblad schreef: “Otmars zonen overtreft Bonita Avenue vrijwel op alle punten” en De Groene Amsterdammer noemde het boek “onweerstaanbaar” en “een meesterwerk”.

In Otmars zonen verkent Peter Buwalda de grenzen van de epische wereld die hij al in Bonita Avenue schiep. In de nog te verschijnen delen van zijn roman fleuve, De jaknikker en Hysteria siberiana, geeft hij deze wereld verder vorm. Daarnaast schrijft hij een wekelijkse column in de Volkskrant over literatuur, film en muziek.

De avond begint om 20.00 uur en de toegang is gratis. We nodigen graag leerlingen, ouders en andere belangstellenden uit om bij deze avond aanwezig te zijn. Wel willen we u vragen om u hiervoor via deze link aan te melden zodat wij rekening kunnen houden met het aantal bezoekers.