Terugblik: online studieoriëntatie
13-11-2020

Terugblik: online studieoriëntatie

Deze week waren ze er weer: de SKIA. Oftewel, twee informatieavonden voor leerlingen van de 5e en 6e klas die over niet al te lange tijd een studie gaan kiezen. Elk jaar is dit een groots evenement waar leerlingen van tientallen scholen uit de regio Haarlem op afkomen. Dit jaar vonden de presentaties online plaats.

Nina Eblé uit 5C was een van de ‘bezoekers’. Tot voor kort had zij nog geen flauw idee van wat zij wilde studeren. Daarom had ze zich maar voor zoveel mogelijk presentaties ingeschreven. Onder andere voor psychobiologie. Ze is nu iets wijzer geworden. ‘Ik wist niet precies wat psychobiologie was maar het leek me wel leuk. Toen ik de presentatie had gezien was ik verrast. Ik dacht dat de studie heel erg was gericht op wis- en natuurkunde, maar het is een mix van psychologie en biologie. En dat vind ik interessant. Ik heb het er met een vriendin over gehad en we hebben ons direct ingeschreven voor de open dag. Of ik het ook ga studeren? Nou… ik heb ook de presentatie van de Rietveldacademie gezien en die vond ik ook erg leuk. Ik twijfel nog tussen de kunst en de psychobiologie.

Aucke Forsten
Decaan bovenbouw