Tommy Wieringa op de schrijversavond
06-03-2023

Tommy Wieringa op de schrijversavond

Woensdag 15 maart zal Tommy Wieringa te gast zijn op de jaarlijkse schrijversavond. De presentatie en de interviews zijn in handen van leerlingen uit de zesde klas en worden omlijst met een aantal muzikale bijdragen. In de pauze is er gelegenheid om boeken te kopen en te laten signeren.

Tommy Wieringa (Goor, 1967) is schrijver en columnist. Zijn werk wordt wereldwijd vertaald en geroemd. Hij schrijft en spreekt met regelmaat over reizen, religie, literatuur, politiek, sport en natuur. Wieringa heeft een wekelijkse veelgelezen- én besproken column in NRC Handelsblad.

In 2005 brak hij definitief door tot het grote lezerspubliek met de internationale bestseller Joe Speedboot. Zijn reisverhalen werden gebundeld in Ik was nooit in Isfahaan (2006) en Honorair Kozak (2015). In 2009 verscheen de internationaal geprezen roman Caesarion, in 2012 gevolgd door de migrantengeschiedenis Dit zijn de namen, die werd bekroond met de Libris Literatuurprijs en de publieksprijs van de Gouden Boekenuil. Met Een mooie jonge vrouw schreef hij in 2014 het Boekenweekgeschenk. In 2017 volgde zijn verpletterende roman De heilige Rita, die bekroond werd met de Bookspot Lezers- en Literatuurprijs, publieksprijs Gouden Boekenuil en de Inktaap. In 2019 verschenen Dit is mijn moeder, een liefdevol en tragikomisch portret van de tumultueuze relatie met zijn moeder, en Totdat het voorbij is, een keuze van de mooiste verhalen over zijn kinderen. In 2020 volgde Gedachten over onze tijd, een indringende analyse van de ontregelingen van onze tijd.

De avond begint om 20.00 uur en de toegang is gratis.