header luchtfoto gymnasium felisenum gebouw

Omgeving

Het Felisenum ligt tussen de parken Velserbeek, Schoonenberg en Beeckestijn. Middenin het groen. Met mooi weer kun je in de pauzes bijvoorbeeld door het park wandelen of met je klasgenoten in de binnentuin zitten. Onze school hoort bij Velserbeek. Deze wijk is al een paar keer uitgeroepen tot één van de mooiste, groenste woonplekken van Nederland.

gymnasium felisenum vanuit de lucht

Vanuit ons muzieklokaal gluur je zó bij het stadion van profvoetbalclub Telstar naar binnen! Maar er zijn nog veel meer sportclubs in de buurt. Hockey, voetbal, paardrijden, je kunt het allemaal op een steenworp afstand van school doen. Voor onze gymlessen maken we gebruik van deze sportvelden. Gymmen doe je dus met uitzicht op school.

Op een paar minuten fietsen van de school ligt de stadsschouwburg van Velsen. Daar gaan we geregeld heen voor culturele uitjes. Iets verder weg, maar prima te bereiken, vind je Haarlem en Amsterdam, ook allebei cultuursteden. En voor wie lekker wil uitwaaien of een (klassen)feestje te vieren heeft, is het strand van IJmuiden dichtbij.